Tilstandsrapport

Tilstandsrapport

Tilstandsrapporten er resultatet af et huseftersyn og er en samlet skriftlig vurdering af en boligs synlige skader og tegn på skader.

Tilstandsrapporten kan udarbejdes for alle typer ejerboliger og er et krav, hvis du ønsker at tegne en ejerskifteforsikring i forbindelse med en hushandel.

Hvorfor bør du have en tilstandsrapport?

Hvis du får lavet en tilstandsrapport kan du frigøre dig for ansvaret for skjulte skader på boligen og give køber et tilbud på en ejerskifteforsikring. Hvis du undlader at gøre dette, kan du risikere at have ansvaret for husets skjulte fejl og mangler i op til 10 år frem i tiden.

Energimærke

Energimærket er lovpligtigt.

Energimærkningen er en vurdering af en bygnings energimæssige tilstand.
Du skal kunne fremvise en gyldig energimærkning, når du sælger et hus på over 60 m2.

Energimærkningen består af en vurdering af dels boligens energiudgifter, dels et forslag til besparelser, som viser hvilke forbedringer, det kan svare sig at udføre.
Energimærkning af en bolig gælder som udgangspunkt i 10 år.

Energiberegning

En energirammeberegning er en forudsætning for udstedelse af en byggetilladelse.

Ud fra tegninger og beskrivelser af huset fortæller energirammeberegningen om hvorvidt huset overholder de gældende krav til energiforbruget i henhold til bygningsreglementet.

Prisen for en energirammeberegning på et normalt hus er 2.500,00 kr. (ekskl. moms).

Køberrådgivning

At købe et hus er en stor investering og kan være en svær beslutning. Derfor tilbyder US Huseftersyn køberrådgivning.

Rådgivningen består af en købergennemgang, som giver dig et overblik over husets tilstand.
Ved købergennemgangen er der mulighed for at få svar på spørgsmål og få afdækket emner, som ikke er medtaget i tilstandsrapporten.

Det kan f.eks. være slid, vedligeholdelsesstand og forventede restlevetider på bygningsdele som døre, gulve, vinduer osv. Noget som man normalt ikke vil kunne vurdere selv. Du får samtidig et indblik i alvorsgraden og omfanget af de skader, som er nævnt i tilstandsrapporten.

Ring på tlf. 60 83 53 38 og få et uforpligtende tilbud.